jardins medicinals

jardins medicinals

27. Fulla de Noguer(Juglans Regia)

Deixa un comentari

Els tanins li confereixen propietats com astringent (antidiarreic, hemostàtic local, cicatritzant, antidiaforètica) i antisèptic, efecte reforçat per l’acció de la juglona, que a més és aperitiu, eupèptic, colagog lleugerament hipoglucemiant, antihelmíntic i queratolític. Els flavonoides produeixen un efecte protector capil•lar i diürètic. L’oli és emol•lient i hipolipemiant. Fulles: Diarrees, diabetis lleugeres, reumatisme, gota, inapetència, dispèpsies hiposecretores. En ús tòpic: ferides i ulceracions dèrmiques, bucals o corneals, blefaritis, abscessos, furóncols, psoriasi, conjuntivitis, estomatitis, parodontopatìes, faringitis, èczemes, eritemes, pruïja, vulvovaginitis, hipersudoració de peus i mans. Oli: Pells seques, ictiosis , psoriasi, èczemes secs, dishidrosi, cremades.

 

Contraindicacions; amb tractaments amb sals de ferro, alcaloides i gelatina, per la seva abundància en tanins. Davant l’absència de dades respecte a la possible interacció amb altres medicacions, es recomana no administrar simultàniament amb altres drogues. Gastritis, úlcera gastroduodenal: els tanins poden irritar la mucosa gàstrica, aquest efecte secundari es pot pal•liar associant-lo a drogues amb mucílags, com el malví. Quan es prescrigui a diabètics, el metge haurà de controlar la glucèmia per ajustar, si cal, les dosi d’insulina o dels antidiabètics orals. Medicina tradicional xinesa: pulmó, ronyó i intestí gros. Dolors lumbars, genolls febles i orina freqüent. Tos i respir a causa del fred. Restrenyiment provocat per sequedat. No usar si hi ha deposicions líquides o flegmatiques-calor.

Com prendre la ; 30gr per litre d´aigua.

Anuncis

Autor: jardinsmedicinals

Vols un jardí medicinal? Coneixes plantes com Kalanchoe Daegremontiana Artemissa Annua o Verbena? Tens alguna malaltía que necessitis controlar i vols fer-ho amb plantes medicinals? Pots contactar amb nosltres, mitjançant el blog, el telèfon o el correu electrònic. Jardins dissenyats a mesura, preus personalitzats i materials de calitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s