jardins medicinals

jardins medicinals

20. Dent de Lleó(Taraxacum Oficcinale W)

Deixa un comentari

Depuratiu fetge, vesícula biliar, tractament hepatitis, antidiabètic, antireumàtic, , antigotós, depura sang, diürètic lleuger, ceguesa nocturna, externament(venes varicoses, hemorroides).

Contraindicacions; en dosis moderades no en comporta, en excés pot provocar afeccions renals, sequedat de boca (alteracions digestives), trastorns respiratoris.

Usos: Recuperar la veu; Gàrgares i esbandida bucal amb les fulles cuinades (35 grams per litre d’aigua). Arteriosclerosi; Es cuinen 50 grams d’arrels i fulles seques en un litre d’aigua. Prendre dues tasses diàries. Per protegir la melsa; Prendre dues tasses diàries de les fulles (80 grams per litre d’aigua), o menjar en les amanides les fulles. També es preparen 200 grams de fulles picades en un litre d’alcohol de 300 picades durant 9 dies. Aquesta tintura s’envasa durant 10 dies. Es troben 10 gotes abans dels àpats. Controlar la cel • lulitis; Agafar 30 grams de les fulles picades bullir en un litre d’aigua i prendre. Curar diabetis; Agafar 30 grams de fulles picades bullir en un litre d’aigua i prendre. Cura gota; Cuinar les arrels (40 grams per litre d’aigua) i prendre tres tasses diàries. Acabar amb el restrenyiment; Es cuinen arrels i fulles (30 grams per litre d’aigua) per prendre una tassa en dejú i una altra abans d’anar a dormir. Hemorroides; Fer banys de seient o aplicar directament les arrels i fulles (50 rams per litre d’aigua) cuinades. Per als trastorns del fetge vesícula biliar ; Arrels i fulles es cuinen 20 grams per litre d’aigua, es prenen de dos a cinc tasses diàries, segons indiqui el metge. Controla l’excés de colesterol; Prenent un got d’arrels cuinades (50 grams per litre d’aigua) durant tres setmanes seguides. Per la pressió arterial baixa; Es prenen dos tasses diàries abans d’anar a dormir, de les fulles (40 grams per litre d’aigua) cuinades.

Disminuir obesitat; Es pren abans dels àpats una tassa de les arrels cuinades (40 grams per litre d’aigua). Contra els atacs del paludisme; Prendre almenys tres tasses diàries d’arrels i fulles (40 grams per litre d’aigua) després de cuinades durant 20 minuts i deixar reposar.
Per tenir cura del cutis; Cuinar les arrels (30 grams per litre d’aigua) i deixar reposar tres hores per prendre tres tasses diàries durant tres setmanes seguides.
Disminuir varius; La planta sencera (40 grams per litre d’aigua) es cuina, es deixa reposar i s’aplica sobando les cames. Com purgant; Es prenen dos tasses en dejú de les fulles i arrels (20 grams per litre d’aigua cuinades durant 20 minuts. Per combatre l’anèmia; Liquar 8 fulls tendres enmig pocillo d’aigua i es pren en dejú per dues setmanes. Contra la gota i l’artritis; Infusió de dos cullerades de fulles en una tassa d’aigua. Prendre tres vegades diàries durant 15 dies. Es repeteix el tractament cada 4 a 6 setmanes.

Anuncis

Autor: jardinsmedicinals

Vols un jardí medicinal? Coneixes plantes com Kalanchoe Daegremontiana Artemissa Annua o Verbena? Tens alguna malaltía que necessitis controlar i vols fer-ho amb plantes medicinals? Pots contactar amb nosltres, mitjançant el blog, el telèfon o el correu electrònic. Jardins dissenyats a mesura, preus personalitzats i materials de calitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s