jardins medicinals

jardins medicinals

18. Cua de Lleó Cardíaca(Lenorus Japponica Vs Leonotis Leonorus)

Deixa un comentari

Per tractar infertilitat, menstruacions irregulars, anticancerìgena, nefritis, afrodisíaca,la Leonotis leonurus ha estat utilitzat en la medicina tradicional africana per a la febre , els mals de cap , la disenteria , la grip , les infeccions de pit , la epilèpsia i el restrenyiment , retard en la menstruació, els paràsits intestinals , les mossegades de aranyes i picades d’escorpí , la hipertensió i les mossegades de serp . Externament, s’utilitza sovint per les hemorroides , els èczemes , les rashs de la pell i furóncols .
Un estudi experimental en animals suggereix que “l’extracte aquós de fulls de Leonotis leonurus posseeix antinociceptius , antiinflamatoris , i propietats hipoglucèmiques, donant així crèdit a la utilització farmacològica de l’herba popular en la gestió i / o el control de dolor, artritis afeccions inflamatòries, i altres, així com per a adults per la diabetis mellitus tipus 2 en algunes comunitats del sud d’Àfrica “.
Cua de Lleó: Indicada per alteracions del ritme cardíac d’origen nerviós, com el seu nom indica actua com a calmant sobre el cor, disminuint la pressió sanguínia,mala circulació, angina de pit, neurosis vegetativa, hipertensió (lleugerament).

Per menstruacions escasses,estrenyiment,hipertiroïdisme, ajuda a regular la funció cardíaca alterada. Les flors (recol•lectades al estiu) s’utilitzen per alleujar la bronquitis, la diarrea i les regles doloroses (infusió). Indicada per distonies neurovegetatives: ansietat, insomni, taquicàrdia, palpitacions, insuficiència cardíaca lleu, hipertensió arterial. Les seves accions farmacològiques influeixen com a sedant en casos de distonies neurovegetatives com ansietat i insomni, espasmolític, antiarítmic, s’utilitza amb freqüència en taquicàrdies i palpitacions, lleugerament hipotensor. Oxitòcic: afavorint la evacuació del úter al estimular les contraccions miometrials, pel que s’utilitza en situacions de metrorràgies i menorràgies. Emmenagoga pel seu alcaloide,leunocardina, recomanable en la amenorrea, absència de menstruació.
Alteracions de l’estómac. Propietats cardiotòniques, adquirides per la essència en petites quantitats de tanins, saponines, flavonoides i glucòsids amargs, que són els més característics. Diaforètica.

Contraindicacions; ( més de 3gr Leonorus Cardíaca ) Uterotònica( parts prematurs), embaràs, tractaments mèdics per el cor, pot posseir efectes sedants(Leonotis Lenorus) ja que té anàlegs dels Canabinoides.

Com prendre la: 0, 25gr- 2 gr per tassa d´aigua es fa en infusió, máxim 3 tases diaries, també es pot fumar.

Anuncis

Autor: jardinsmedicinals

Vols un jardí medicinal? Coneixes plantes com Kalanchoe Daegremontiana Artemissa Annua o Verbena? Tens alguna malaltía que necessitis controlar i vols fer-ho amb plantes medicinals? Pots contactar amb nosltres, mitjançant el blog, el telèfon o el correu electrònic. Jardins dissenyats a mesura, preus personalitzats i materials de calitat.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

Connecting to %s